Caii

 
 

Murgu

Lider indiscutabil al micii herghelii. Șef. Șef de multinațională-nimeni nu-i stă în cale, își înfoaie coama de roker, ciulește și lovește cu piciorul din față cerând o bucată de zahăr sau de pâine. Vitezoman și mare iubitor de sărit peste orice obstacol. Îi plac fetele, nu face mofturi, dar se observă ușor că are ochi numai pentru stăpâna lui.

Sasa

Mama absolută. Fată iepe, care la rândul lor fată tot iepe. Își iubește călăreții ca pe mânjii ei. Docilă și cuminte, profitoare când nu este stimulată, leneșă de multe ori. Are grijă să nu își dezechilibreze călăreții, umblând tot timpul în spatele lui Murgu.

Fulger

Răsfățatul hergheliei. Face pe șeful cu acceptul tacit al fratelui său mai mare, Murgu. Fire de poet, poate să admire o jumătate de oră o floare, în timp ce călărețul se roagă ” Pas Fulger!” Fiind bine clădit, este un cal cu două locuri în cazul în care ghidul rămâne pe jos.

Breazu

Nou în herghelia noastră, voinic bine făcut, îi place să se întindă la galop. Are un temperament blând şi docil.  Crescut la stână, habar n-a avut de cubuleţe de zahăr, aşa că preferă merele.

Dochia

Fiică a Sașei, roșcată mică, frumoasă și temperamentală. Femelă alfa, vrea să fie lideră, dar nu poate din cauza concurenței. Singurul cal de pe care nu a căzut nimeni. Iubește copiii și îi place să fie in centrul atenției.

Paco

Pe numele său adevărat Pasqualina, din motive evidente. Sură, seamănă leit cu tatăl ei Murgu și este foarte ascultătoare. Îi place să învețe, răspunde la comenzi ușor și sperăm că va ieși un minunat cal de agrement.

Sumi

Zisă și Inorogul – mânzul alb, devenit iepșoară albă. Încă învață, o menajăm și rămâne calul ghizilor. Plină de temperament, ascultă numai de un bun călăreț.

Lina

Zisă Sălmior (era cât pe ce să ajungă), noroc cu Rareș care a răscumpărat-o cu un leu și …zile de muncă. Dereșă ca și breazu, avem oarecare bănuieli că ar fi fi-sa. Oricum rămâne în herghelie și de la anul…țolul pe dânsa.

Bobi

Cal matur cumpărat de la țigani, negru și frumos. Cunoaște bine oamenii, a suferit ceva de pe urma lor. Este puternic și bun și îi place să primească afecțiune.

Îi cunoaștem foarte bine pentu că toți sunt născuți la noi în curte și crescuți de noi, Breazu, cumpărat în primăvara asta  , Bobi cumpărat în vară  și Sașa cumpărată la 3 ani, ” flămândă, bolnavă și pe moarte”, vorba poetului.