Caii

 
 

Murgu

Lider indiscutabil al micii herghelii. Șef. Șef de multinațională-nimeni nu-i stă în cale, își înfoaie coama de roker, ciulește și lovește cu piciorul din față cerând o bucată de zahăr sau de pâine. Vitezoman și mare iubitor de sărit peste orice obstacol. Îi plac fetele, nu face mofturi, dar se observă ușor că are ochi numai pentru stăpâna lui.

 

Sașa

Mama absolută. Fată iepe, care la rândul lor fată tot iepe. Își iubește călăreții ca pe mânjii ei. Docilă și cuminte, profitoare când nu este stimulată, leneșă de multe ori. Are grijă să nu își dezechilibreze călăreții, umblând tot timpul în spatele lui Murgu.

Fulger

Răsfățatul hergheliei. Face pe șeful cu acceptul tacit al fratelui său mai mare, Murgu. Fire de poet, poate să admire o jumătate de oră o floare, în timp ce călărețul se roagă ” Pas Fulger!” Fiind bine clădit, este un cal cu două locuri în cazul în care ghidul rămâne pe jos.

 

Breazu

Voinic, bine făcut, îi place să se întindă la galop. Un adevărat tanc rusesc. Are un temperament blând şi docil.  Crescut la stână, habar n-a avut de cubuleţe de zahăr, aşa că preferă merele.

 

 

 

This image has an empty alt attribute; its file name is 103139093_2816943041867963_8385464995975947616_o-1024x1024.jpg

Dochia

Fiică a Sașei din prima căsătorie, roșcată mică, frumoasă și temperamentală. Femelă alfa, vrea să fie lideră, dar nu poate din cauza concurenței. Singurul cal de pe care nu a căzut nimeni. Iubește copiii și îi place să fie in centrul atenției.

 

 

 

Paco

Pe numele său adevărat Pasqualina, din motive evidente. Sură, seamănă leit cu tatăl ei Murgu și este foarte ascultătoare. Îi place să învețe, răspunde la comenzi ușor și este un minunat cal de agrement.

Sumi

Zisă și Inorogul – mânzul alb, devenit iepșoară albă. Plină de temperament, ascultă numai de un bun călăreț.

 

 

 

Lina

Zisă Sălmior (era cât pe ce să ajungă), noroc cu Rareș care a răscumpărat-o cu un leu și …zile de muncă. Dereșă ca și breazu, avem oarecare bănuieli că ar fi fi-sa. Oricum rămâne în herghelie și de la anul…țolul pe dânsa.

 

 

Bobi

Cal matur cumpărat de la țigani, negru și frumos. Cunoaște bine oamenii, a suferit ceva de pe urma lor. Este puternic și bun și îi place să primească afecțiune.

 

Cezar

Armăsarul hergheliei, recuperat de la samsari, obișnuit să tragă la pădure, recalificat în cal de șa pentru categoria 90+(kg).

Vizir

Tânăr atlet, docil și puternic.

Prâslea

Mulțumim lui Florin și Carmen pentru „donația” facută. Până la urmă și-a găsit locul în herglelie și pare fratele geaman a lui Vizir.

Suru, Zorba, Jar, Han, Mied și Maia, rebeli și tupeiști, iși așteaptă începutul „școlii”.

Îi cunoaștem foarte bine pentu că toți sunt născuți la noi în curte și crescuți de noi, Breazu, cumpărat în primăvara asta  , Bobi cumpărat în vară  și Sașa cumpărată la 3 ani, ” flămândă, bolnavă și pe moarte”, vorba poetului.